.hu | .de

Implantológia

Az implantálás elterjedése új korszakot nyitott a fogpótlás területén.

Azok számára, akiknek egy vagy akár több foguk is hiányzik, vagy már egyáltalán nincs foguk, korszerű esztétikus megoldást jelent az implantálás. Az implantátum bioanyagból készített ún. műgyökér, melyet a hiányzó fogak helyére ültetünk be.

Mit Kronen kombinierte herausnehmbare Zahnersätze Prothese
Egy hiányzó fog pótlása implantátummal Sorvégi hiány pótlása implantátumokkal

Az implantációs beavatkozás előtt a műtétet végző orvos állapotfelmérést végez, amely során eldől, hogy a rendelkező csontkínálat, valamint a páciens általános egészségi állapota alkalmas-e az implantációs beavatkozásra. Amennyiben a műtét kivitelezhetőnek látszik, kezelési tervet készít,amely során eldől, hogy hány és milyen típusú implantátumra van szükség.


Mit Kronen kombinierte herausnehmbare Zahnersätze Prothese
Rögzített fogpótlás
implantátumokkal
Jól rögzülő stéges fogsor 4 implantátumra


Az implantálás  helyi érzéstelenítésben történik, így szinte teljesen fájdalommentes. Egy implantátum beépítése nem jelent nagyobb terhelést egy egyszerű foghúzásnál. Az implantálás után jelentkezhetnek apró kellemetlenségek / duzzanat, fájdalom/, ezeken gyógyszerekkel lehet segíteni.

FONTOS: csak a szájhigiénés szabályok pontos betartása eredményezhet hosszútávú sikert. Az implantátumok ugyan erősebben kötődnek a csonthoz, mint az eredeti fogak, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolatuk gyengébb. Ebből következik, hogy a megfelelő fog- és szájápolás hiánya nagyobb károkat okoz a beépített fogak körül, mint egyébként. Ám ha a páciens betartja az orvos által javasolt előírásokat, az implantátum akár egy életen át is kitarthat.


Néhány érv, ami az implantátum mellett szól:
  • sorközi hiány esetén a fogpótlás elkészíthető a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül
  • lehetőséget ad rögzített fogpótlás készítésére olyan esetekben is, amikor hagyományos módszerekkel már csak fogsor, ill. kombinált fogpótlás lenne készíthető
  • teljes foghiány esetén 2 ill. 4 implantátummal jól rögzülő ún. stéges fogsor készíthető
Gelg-Dent Fogászati rendelő Mosonmagyaróvár