.hu | .de

Fogpótlás

A fogvesztés következtében kialakult hiányok pótlása a fogászat fontos területe.

Fogpótlás hiányában a rágóképesség zavart szenved, emésztési problémák alakulhatnak ki. Jelentkezhetnek hangképzési és beszédzavarok. Az archarmónia megbomolhat, ami az arckarakter jelentős megváltozását eredményezheti.


A fogpótlások kétféle csoportba sorolhatók:
  • rögzített fogpótlások
  • kivehető fogpótlások

Rögzített fogpótlások


A rögzített fogpótlások olyan fogművek, amelyek a megfelelően előkészített fogakon, vagy a beépített implantátumon speciális ragasztóval kerülnek rögzítésre. Csak orvosi beavatkozással távolíthatóak el.

A koronákat minden esetben vállas preparációval készítjük elő. A fogak anyagában körkörösen vállakat alakítunk ki. A koronák szélei ezeken a vállakon ülnek, így nem nyomják meg az ínyt, ezzel a fogágy teljeskörű védelme biztosított. Nem kell tartani az íny visszahúzódásától, gyulladástól, így a fogíny mindig egészséges, rózsaszín marad.

Gyökércsapos fogpótlás

Gyökércsapos koronaGyökércsapos fogpótlás kizárólag gyökérkezelt fogak esetében készíthető . Olyan esetekben alkalmazzuk, amikor a fog koronai része oly mértékben károsodott, hogy önmagában nem elegendő korona készítésére. A gyökerekről készített röntgenfelvétellel meggyőződünk róla, hogy a rendelkezésre álló gyökér alkalmas-e gyökércsap készítésére. Ha szükséges, új gyökértömést készítünk, majd a tömött foggyökérbe speciális fúrók segítségével furatot készítünk, és lenyomatot veszünk róla. Az így készült lenyomat alapján a fogtecnikus elkészíti a gyökércsapot , amit ragasztóval rögzítünk. Mivel a gyökércsap formája a lecsiszolt foghoz hasonló, már készíthető rá korona.

Kapcsolódó cikkek:
Ön is szeretné édesanyját mosolyogni látni?
Gyökércsapos fogpótlás!
Legyen büszke a mama mosolyára!
Fogpótlás gyökérkezelés után


Fémvázra égetett kerámia korona, híd

A korona,híd stabilitását adó fémváz anyagához kizárólag nikkelmentes , nemesfém / palladium,arany/, vagy titán anyagot használunk.
A fémvázat kerámiával leplezzük, melyek színe azonos a saját fogak színével, így az eredetivel megegyező esztétikai hatást tudunk elérni.


  • Fémkerámia korona, híd 

  • Aranykerámia korona, híd 

  • Cirkonkerámia korona,híd

  • Titánkerámia korona, híd 

  • Fémmentes korona, híd
Brücke
Fogpótlás egy foghiány esetén
a szomszédos fogak lecsiszolásával


Cirkon – Csúcstechnológia a fogászatban

A fogpótlások készítésénél felhasznált cirkóniumot a cirkonhomok és a cirkonföld nevű ásványokból nyerik. A cirkóniumoxid lényegében kerámia, de annál jóval erősebb, mégis kevésbé törékeny. Előnye még, hogy teljesen fogszínű,nem tartalmaz fémet, így a fény terjedése a fogpótlásban és környezetében mint a természetes fogakban szinte azonos. A koronákon a fény tökéletesen áthalad, ezáltal természetes hatású tartós fogpótlás készíthető belőle.

Egyedülálló az az esztétikum, amely a cirkon fogpótlással elérhető!

Kapcsolódó cikkek:
Cirkon - Többet ér az aranynál!
Csúcstechnológia a fogászatban
A legfehérebb pótfogak
A cirkónium a gyémántnál is keményebb
Gelg-Dent Fogászati rendelő Mosonmagyaróvár