.hu | .de

Fogmegtartó kezelések


Esztétikus fogtömés

Ha a fogak mentén megtapadó táplálékmaradványokat rendszeres és helyes fogápolással nem távolítjuk el, fogszuvasodás alakulhat ki a fogak felszínén, a fogak között, a fogak nyakán .
Rendszeres ellenőrzés mellett a kezdeti szuvasodást meg lehet állapítani és egyszerű fogtöméssel a fog megmenthető.
A z esztétikus fogtömés segítségével tökéletes eredmény érhető el. A tömőanyagok különböző színárnyalatokban kerülnek forgalomba, így az eredeti fog színével teljesen megegyező, szinte láthatatlan fogtömést tudunk készíteni.

Gyökérkezelés

Ha  a fogszuvasodás olyan mélyre terjed, hogy az már eléri a fogbélkamrát, egyetlen lehetőség marad a fog megmentésére, a gyökérkezelés. Gyökérkezelés a fogak szuvasodása, sérülése ill. egyéb okokból történő gyulladása ill. elhalása miatt szükséges. A gyökérkezelés érzéstelenítés mellett végzett fájdalommentes beavatkozás. A gyökérkezelés révén lehetővé válik a fog, vagy a gyökér megtartása. Az idegek eltávolítása után gyökértömés, majd fogtömés ill. korona készülhet rá.

Inlay

Az inlay átmenetet képez a fogtömés és a fogpótlás között. Abban az esetben készül, ha a foganyag olyan jelentős része károsodott, hogy hagyományos fogtöméssel már nem állítható helyre. Megfelelő előkészítés után / szuvas részek eltávolítása, előkészítés, lenyomatvétel/ fogtechnikai laborban készül. Ragasztással kerül rögzítésre. Az inlay anyaga lehet arany, porcelán, vagy üvegszállal megerősített kompozit. Inlay majdnem minden fogtömés helyett készíthető / kivéve a metszőfogakat/ , és nagy előnye a koronával szemben, hogy amíg a koronánál az egész fogat le kell csiszolni, addig az inlay előkészítéséhez csak a szuvas részeket kell eltávolítani.
Inlay

Arany inlay
Gelg-Dent Fogászati rendelő Mosonmagyaróvár