.hu | .de

Esztétikai kezelések


Szájhigiéniai kezelések

A különböző fórumokon történő  felvilágosításoknak köszönhetően  erősödik  a tendencia, hogy az emberek egyre nagyobb figyelmet szentelnek szájuk ápoltságára. A XXI. század embere tudatában van annak, hogy a szájüreg tisztántartása nem csupán az esztétika , de egészségünk megőrzése szempontjából is fontos.

A rendszeres ellenőrzések mellett kiszűrhetők és gyógyíthatók a még csak kialakulóban lévő száj- és nyálkahártya elváltozások.  A fogakon , a szájüregben található lerakódások  otthoni fogtisztítással nem mindig  távolíthatóak el, ezért évente legalább két alkalommal keresse fel fogorvosát!

Az egyéni szájhigiéniai kezelések során mindig az Ön aktuális állapotának és adottságának megfelelő technikát és segédeszközöket alkalmazunk, ezért első alkalommal állapotfelmérést végzünk, személyre szabott kezelési tervet állítunk össze. Hatásos terápia csak az esetleges lepedék felhalmozódásának eltávolítása után kezdhető el. A rendszeres, fogorvosi rendelőben végzett tisztításokkal érhető csak el, hogy lepedék- és fogkőmentes fogfelületeket kapjunk, amit már a helyesen megválasztott fogápolással Ön is fenn tud tartani. Az otthoni fogápolás nem merülhet ki csupán a fogmosásban. Meg kell tanulni speciális fogköz tisztító eszközöket / fogselyem, elektromos fogkefe, szájzuhany, stb./ használni mind a saját, mind a pótolt fogazat esetén.

Az Amerikai Fogászati Társaság / ADA / és az FDI Világ Fogorvosainak Szövetsége szeptember 12-t a szájhigiéne világnapjává választotta.!

Ultrahanos fogkőeltávolítás

Napjainkban már minden rendelő alapfelszereltségéhez hozzátartozik az ultrahangos depurátor, melynek segítségével a fogzománc megsértése nélkül az íny alá rakódott fogkövet kíméletesen el lehet távolítani. A különböző méretű és fomájú fejeknek köszönhetően a hagyományos technikával elérhetelen helyeken is tökéletes tisztítást tudunk  végezni.A kávé, tea fogyasztása és a dohányzás miatt a fogközökben lerakódott sötét szennyeződések eltávolítását polírozó kefével végezzük. 
Az ulrahangos fogkőeltávolítás  félévente javasolt, így rengeteg fogíny betegség megelőzhető.Váltson fehérre !

FogfehérítésUgye, Ön is  ragyogó, vakító fogsorról álmodik!  Ma már van lehetőség az elszíneződött fogak eredeti színének helyreállítása, és az eredetinél akár még világosabb árnyalat elérése is, anélkül hogy a foganyag károsodna. A biztonságos és hatékony fogfehérítés mindössze egy órát vesz igénybe.A kezelést egy kimondottan erre a célra kifejlesztett lámpa segítségével végezzük. A lámpa gyengéd, kék fényt bocsájt a fogfelszínre és aktiválja az előzőleg felhelyezett fogfehérítő zselét, így  gyorsítja a fehérítő eljárást.  Érdemes azonban tudnia, hogy a  fogfehérítés megkezdése előtt az esetleges szennyeződéseket el kell távolítani. Ez általában ultrahangos fogkőeltávolítással történik. A fogkő eltávolítása után fognyaki érzékenység alakulhat ki, ezért a fogfehérítés előtt ajánlatos néhány napot várni, amíg az íny megnyugszik.

A kezelés után néhány napig kerülje a színeződést okozó ételek, italok fogyasztását / kávé,    vörösbor, stb./ és a dohányzást , így  az elért fogszín akár másfél-két évig is tartós marad!
Kapcsolódó cikkek:
Fogkefe? Fogselyem? Nem elég!
Fogfehérítés = egészséges mosoly
Mosolytervezés
Diamonds are a girl's best friend


Fogékszer

Fogékszer
A fogékszer használata korántsem tekinthető új divatnak, már a régi egyiptomi sírokban is találtak drágakövekkel díszített fogakat. Napjainkban újra felfedezték a fogak kövekkel való díszítését ésa fogékszer elsősorban a fiatalok körében egyre szélesebb körökben válik divatossá. Fontos azonban tudni, hogy bár a kereskedelemben több helyen kapható már fogékszer,  felhelyezését csakis fogorvos végezheti egy speciális ragasztó segítségével, amely az egészséges fogzománcot nem károsítja!

Kapcsolódó cikkek:
Csúnya Bettiből is sztárt csinált a mosolya!
Fogfehérítést Hófehérkének!
Style your smile!
Vakító fogsor Önnek is!Porcelán héj

Veneers
Főleg metszőfogaknál alkalmazzuk ezt a megoldást.
A fog elülső részét vékony rétegben lecsiszoljuk, majd lenyomatvétel után a fogtechnikus készíti el a lehelet vékony porcelán héjat. Fényáteresztő képessége a porcelán fogzománchoz hasonló, ezért nagyon esztétikus eredmény érhető el vele. A porcelán héj zománchibák, elszineződések, élek letöredezése, fogak közötti nagyobb rések eltüntetésére alkalmas.
Sajnos azonban a porcelán héj nem minden esetben készíthető, mert ugyan nagyon esztétikus, de ugyanakkor jóval sérülékenyebb a koronáknál. Kizáró tényező pl. a harapási rendellenesség, éjszakai fogcsikorgatás, a fogfelület nagy mértékű károsodása.
Gelg-Dent Fogászati rendelő Mosonmagyaróvár