.hu | .de

Városunk

Mosonmagyaróvár gyönyörű kisváros a Lajta és a Mosoni-Duna ölelésében. Azt is mondhatnánk, a Szigetköz fővárosa, hiszen a Szigetköz legszebb tájai innen könnyedén elérhetőek: biciklivel, vízen vagy akár lovaskocsival is.

Mosonmagyaróvár Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár Mosonmagyaróvár

Az osztrák és szlovák határtól egyaránt 15-15 kilométerre fekvő település Ad Flexum néven már a római korban is ismert volt. Akkori földvára a mostani Moson, későbbi – ma a Nyugat-Magyarországi Egyetem karának helyet adó – 15. századi vára az Óvári város központját jelenti. A történelmi hangulat belengi ezt a zöldterületekben, parkokban, játszóterekben gazdag várost. Ha sétánkat a várnál kezdjük, a Malom-ági Lajta fölé épült hajdani uradalmi malom, a Habsburg főhercegek beszállóháza illetve a szintén Fő utcai eklektikus stílusú házsort díszítő Városháza uralja a látómezőnket.

A Termálfürdőt szintén érdemes felkeresni, hiszen az ötödik legjobb minőségű gyógyvízzel rendelkezik Európában.

Termálfürdő Mosonmagyaróvár Termálfürdő Mosonmagyaróvár
Termál Termál

Ez a szívélyes kisváros tárt karokkal, és minőségi egészségügyi turisztikai szolgáltatókkal várja Önt Nyugat-Európa kapujában.

Mosonmagyaróvár Mosonmagyaróvár Mosonmagyaróvár
Vizitúrák Vendéglátás Wellness

Látnivalók:
Vár, Hansági Múzeum, Tűzoltó Múzeum,Cselley-ház, stb.

Termálfürdő
A termálvíz vegyi összetételénél fogva Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé tartozik.Eredményesen alkalmazható mozgásszervi, gyomor- és bél, valamint légzésszervi betegségek gyógyítására.

Kerékpáros turizmus
Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a túrakerékpározás. a Szigetközben és a Hanságban kis forgalmú utak vannak erre kijelölve, itt biztonságosan lehet közlekedni. Városunkban kerékpár kölcsönző- és szervizelő üzletek is találhatók.

Vizi turizmus
A kanyargó Lajta és mosoni-Duna igazi paradicsom a vizisport szerelmeseinek. A szigetközi ágrendszerben / Dunakiliti, Cikolasziget/ sátorozó helyeket alakítottak ki, térképes túra útvonalakat ajánlanak, kajakot, kenut, sátrat lehet kölcsönözni.

Lovaglás
A térségben több lovas udvar is található, lovastúrák szervezésével, oktatással is foglalkoznak.
Gelg-Dent Fogászati rendelő Mosonmagyaróvár